Solarstore

De Solar Store is een webshop die zich specialiseerd in producten voor het opwekken van Zonne energie. De Solar Store onderscheid zich doordat zij veel ervaring hebben in bouwkundige projecten, goed op maat advies geven en een afgesproken rendement kunnen garanderen door metingen uit te voeren nadat de panelen opgeleverd zijn.

Vraag:
De Solar Store is bij Dragonet gekomen met de vraag om op basis van een bestaand logo een webshop te ontwikkelen. Een uitgangspunt was dat de website goed moet werken op computers met een normaal scherm, maar ook op iPads en andere mobiele devices. Het beheer van de website moet gebruiksvriendelijk zijn en het betaal proces moet soepel verlopen. De gehele website moet voorbereid zijn om verder uit te breiden met veel producten en categorieën.

Oplossing:
Voor het design van de website heeft Dragonet de hulp ingeschakeld van Karen Lennings. Zij heeft het design van de website uitgewerkt tot een klikbare html versie zodat de klant een goed gevoel had van de functionaliteit voordat de technische ontwikkeling van de website begon.

Voor het systeem achter de webshop is gekozen voor Magento, op dit moment het meest gebruikte open source webshop framework. Hierdoor was het niet nodig om de standaard functionaliteit van een webshop te programmeren. Voor de Solar Store is een persoonlijke skin ontwikkeld die zo ingericht is dat updates van Magento goed uitgevoerd kunnen worden zonder dat er bij elke update een aanpassing gedaan moet worden in een template.

De webshop is voorbereid op meerdere talen en heeft een aantal custom onderdelen die speciaal voor deze webshop ontwikkeld zijn. Het beheren van producten en categorieën kan door de klant zelf gedaan worden net als teksten op de website en standaard emails die verzonden worden bij status updates van een bestelling.

De webshop is ontwikkeld voor gebruik op de meest gangbare browsers en mobiele devices door gebruik te maken van Twitter Bootstrap die ervoor zorgt dat de uitlijning van verschillende onderdelen aangepast word op de grote van het scherm zodat altijd de meest relevante informatie zichtbaar is.