Paco Raphael

Paco Raphael is een eigentijdse kunstenaar en concept designer. Naast zijn ‘mixed-art’ kunstwerken is Paco Raphael bezig met toegepaste kunst die je tegenkomt in bijvoorbeeld een keukenmachine lijn, boxer shorts of een tafel die per bestelling aangepast word aan de persoonlijke wensen van de klant.

Vraag:

Paco Raphael is bij Dragonet terecht gekomen met de vraag om het ontwerp dat hij in samenwerking met Ralf Mitch heeft gemaakt om te zetten in een responsieve website die op een iPad net zo soepel werkt als op een desktop computer. Omdat Paco Raphael gewend is om te werken met WordPress is het prettig om voor het beheer van de website gebruik te maken van WordPress.

Oplossing:

Dragonet heeft WordPress als basis gebruikt voor het beheer van de content. Het thema voor deze website is speciaal voor deze site ontwikkeld. Voor de animaties is gebruik gemaakt van het JavaScript Framework GreenSock waardoor de overgangen soepeler verlopen dan wanneer er gebruik gemaakt word van jQuery.

Om de site responsive te maken is geen gebruik gemaakt van een framework zoals Twitter Bootstrap omdat dit te beperkt is voor deze website. Er is gebruik gemaakt van css die zich aanpast aan verschillende grotes van het scherm met JavaScript als ondersteuning zodat de illustraties zo goed mogelijk in beeld zijn en het design in verhouding blijft.

Omdat deze site goed zichtbaar moet zijn op grote schermen en toch soepel moet laden op kleine schermen is ervoor gekozen om alle illustraties eerst klein te laden en afhankelijk van het scherm opnieuw te laden met een grotere afmeting zodat de illustraties goed zichtbaar zijn.

Natuurlijk zijn er voor deze sites ook speciale onderdelen gemaakt zoals een plug-in en speciale pagina’s om alle onderdelen geordend te kunnen beheren. Het ‘Artwork’ zit bijvoorbeeld niet direct in de pagina’s of in berichten maar is een speciaal onderdeel. Ook is er op gelet dat er niet gebruik gemaakt word van ‘overbodige’ plug-ins die het functioneren van de website vertragen of conflicteren met bestaande plug-ins.