Lariks

Lariks is hét platform voor mensen die samen met anderen hun woonwensen willen realiseren op een locatie die zij willen, zonder daarbij afhankelijk te zijn van een projectontwikkelaar. Het doel van deze website is het verenigen van mensen om een project te ontwikkelen waarbij zij hun woonwens kunnen verwezenlijken.

Vraag:
Lariks is bij Dragonet gekomen met de vraag om op basis van een bestaand logo en idee een website te ontwikkelen. De website moet goed werken op desktop computers en mobiele devices. Het beheer van de website moet eenvoudig zijn en zonder enige kennis van html gedaan kunnen worden en de website moet laagdrempelig zijn in gebruik.

Oplossing:
Voor het design van de website heeft Dragonet de hulp ingeschakeld van Karen Lennings. Zij heeft het idee van de website uitgewerkt tot een klikbare html versie van het design zodat de klant een goed gevoel van de functionaliteit kreeg voordat de ontwikkeling van de website begon.
Het doel was om de gebruik vriendelijkheid zo hoog mogelijk te houden door niet te werken met grote invul formulieren maar simpele overlay lagen zodat de gebruiker niet steeds naar een nieuwe pagina begeleid word.
De website is responsief en gebaseerd op Twitter Bootstrap.
De communicatie van formulieren op de website gaat via Ajax om een beter interactief gevoel te geven.
Voor het beheer van de website is gekozen voor WordPress in combinatie met BuddyPress met een custom thema.