Vaarschoolenkhuizen

Hoevers Maritiem / Vaarschool Enkhuizen is een dienstverlenend bedrijf voor de watersport en opgericht in april 2004. Zij gegeven theoretische watersportcursussen van september t/m mei en vaarlessen van april t/m oktober.

Vraag:
Vaarschool Enkhuizen heeft een nieuwe website nodig die door de klant te beheren is en speciaal voor deze klant ontwikkelde functionaliteit ondersteunt.

 

Oplossing:
Er is gekozen om gebruik te maken van het door Dragonet ontwikkelde framework. Dit framework is gebaseerd op het Model View Controler principe van Zend. Door gebruik te maken van dit systeem kan er een website ontwikkeld worden die aan de eisen van de klant voldoet en desgewenst extra functionaliteit ondersteunt. Het beheren van de website gebeurd door een ‘front-end-editing’ systeem, hierdoor ziet de klant direct hoe de bewerkte pagina eruit komt te zien en hoeft de klant niet in te loggen op een apart gedeelte van de website. Deze klant heeft meerdere websites die gebruik maken van dit systeem waardoor er niet steeds ‘geschakeld’ hoeft te worden tussen de verschillende systemen.